veilig internet op vakantie

blonde vrouw op hotelbed die computer met behulp van

Is Hotel Wi-Fi veilig?

Hotel Wi-Fi is geweldig en u kunt deze handige tool gebruiken om hotels met snelle internetverbindingen te vinden .

Maar is hotel Wi-Fi veilig om te gebruiken?

Het korte antwoord is nee. Dat komt omdat hotel-wifi-netwerken in wezen open zijn voor het publiek. Natuurlijk worden ze soms beschermd door een wachtwoord – maar niet altijd. Vaak is het wachtwoord gemakkelijk te raden (zoals de naam van het hotel).

En zelfs de beste wachtwoordbeveiliging heeft een ernstige kwetsbaarheid: de eerste stap om een ​​hotel wifi-wachtwoord te krijgen is … een hotelkamer boeken.

open de deur van de hotelkamer
Dat is de enige stap. Nu heeft deze hacker het wifi-wachtwoord.

Het is vrij duidelijk dat in principe iedereen toegang heeft tot hotel Wi-Fi – dus, wat is het probleem?

Omdat openbare netwerken vaak de juiste beveiligingsprotocollen missen, is vrijwel alles wat u doet openbaar . Met de juiste hulpmiddelen kunnen allerlei vreemden uw niet-versleutelde activiteit scannen en bekijken. Dit kan uw e-mails, uw wachtwoordinvoer, uw zoekopdrachten op het web en zelfs uw creditcardbetalingen omvatten.

Een ander risico van wifi-netwerken in het hotel is de ‘evil twin’-zwendel. Dit is waar een cybercrimineel – bijvoorbeeld in een andere hotelkamer – een eigen wifi-netwerk opzet met dezelfde of een soortgelijke naam als waarmee je een verbinding wilt maken, in de hoop dat je je aanmeldt zonder er twee keer over na te denken.

Als je dat doet, is bijna elk ding dat je doet volledig zichtbaar voor de persoon die het nep-netwerk bezit.

Hoe veilig te blijven ondanks de risico’s

Is er een manier om verbinding te maken met hotel Wi-Fi zonder uw persoonlijke gegevens in gevaar te brengen – ofwel voor snoopers op het netwerk of eigenaren van “evil twins”?

Gelukkig is het antwoord op deze vraag ja . De kunst is om een ​​VPN te gebruiken wanneer je verbinding maakt met hotel Wi-Fi – of een onbeveiligd netwerk, echt.

Hier is hoe het werkt: het gebruik van een VPN is vergelijkbaar met het uitvoeren van uw online verbinding via een beveiligde “tunnel” die is geïsoleerd door een zware coderingslaag.

VPN-codering betekent dat derden die proberen uw online activiteiten te bespioneren – cybercriminelen, griezelige hotelmensen of hotelmedewerkers – alleen bekend zijn met brabbeltaal.

Kort gezegd: gebruik een VPN = beveilig hotel wifi-browsen.

Een paar andere voordelen

Als het op vakantie aankomt, is een VPN niet alleen goed voor het veilig houden van hotel-wifi. Met een VPN kunt u ook:

  • Toegang tot uw streaming-accounts en andere websites als u geo-beperkt bent.
  • Krijg goedkopere vliegtickets en hotelkamers .
  • Voorkom dat internetaanbieders uw verbinding vertragen, dat wil zeggen dat u wordt “afgeslankt” , omdat u HD-video streamt.

samengevat

VPN bied u de mogelijkheid om altijd op een veilige manier te internetten zonder u ergens zorgen over te moeten maken. En in alle rust te genieten van een welverdiende vakantie.

Eens gratis de werking van vpn uittesten?

PrivateVPN

Dit is volgens ons de beste keuze als het om VPN diensten gaat.
Andere diensten hebben wel meer servers of tweaks.
Maar op het einde gaat het vooral heb ik een goeie en vlotte verbinding.
Privatevpn is geen bekende dienst maar dit heeft ook zijn voordelen. Minder belasting op de servers dus heb je beter verbinding.
Privatevpn kan je zelfs 7 dagen uittesten gratis en zonder je bankkaart gegevens prijs te geven.
Ga naar deze link en scroll helemaal naar beneden en klik op de free trail.
Zelfs als je de vpn aangekocht hebt maar toch niet zo tevreden bent kan je binnen de 30 dagen je geld terugvragen!
Privatevpn kan je al vanaf 3,54€ per maand hebben!

SaferVPN

Safervpn geeft u de kans om een gratis proefperiode van 24 uur te gebruiken. of abonnement – en u kunt veilig door het wifi-netwerk van een hotel bladeren. U kunt ook een abonnement van 1 maand nemen om veilig van uw reis te genieten dit voor slechts 10,52€. Toch niet tevreden? Er is een 30 dagen refund mogelijk.

NordVPN

Of probeer NordVPN hier kan u ook terecht voor een professionele service. Een abonnement van 1 maand kost tevens ook 10,50€. Indien u kiest voor 3 jaar bedraagt de maandelijkse kost maar 2,62€.

Ivacy

Zeker ook de moeite waard om Ivacy te bekijken.
Leuke promoties met een degelijke service.

Please complete the required fields.
beste, dit is enkel om een verlopen actie door te geven zodoende dat wij deze kunnen verwijderen. Voor aanvragen gelieve de link in het artikel te gebruiken. Bedankt voor de melidng.