Welke energie leverancier nemen?

Iedereen probeert te besparen op gas en elektriciteit, maar door de steeds hogere energie prijzen wordt dit steeds moeilijker.
Men raad aan om minstens elk jaar jouw beste tarief te zoeken.
Vorig jaar had ik meegedaan met een groepsaankoop en toch wel 200€ bespaard.
Dus was het hoog tijd om terug het beste tarief te zoeken.
Maar hoe begin je daaraan? Internet is je vriend! Zo gezegd zo gedaan.
Echter na 30 min zat ik verder en verder in het groot bos dan dichter bij het beste tarief.
Ik kwam deze 2 websites tegen.

June en Gaele.

June is een nieuwe speler op de markt en maakt het jouw echt gemakkelijk om het beste tarief te zoeken. Zij doen dit voor jouw!
Zij sturen een pakket naar je op met intelligente meters dat je op de meterkasten moet hangen zodat ze zelf het verbruik meten en zo bepalen wanneer je het meeste verbruik. Kortom June weet na verloop van tijd beter dan u wanneer u energie verbruikt. Zo bepalen ze de beste formule en doen een voorstel op maat. Die kan u aanvaarden of weigeren. Grootste nadeel u zit met een maandelijkse vaste kost van 3,99€. Grootste voordeel u hebt er geen werk meer aan enkel nog aanvaarden of weigeren.

Gaele mag u een beetje vergelijken met June maar zonder de slimme meters. gaele is overigens in samenwerking met test-aankoop. Zij volgen ook de energie markt op en aan de hand van de voor u gegeven gegevens doen zijn ook voorstellen van de beste leveranciers van het moment.

  

 

 

Natuurlijk wilde ik zelf eens nagaan wie de beste voor mij was. Dus ging ik op zoek naar vergelijkers.

Dus deed ik de test bij verschillende, wat blijkt bijna elke site heeft een andere topfavoriet voor mij.
Natuurlijk kijk ik ook naar de top 5. Hier en daar kom ik toch de zelfde formules tegen maar als ik goed kijk zie ik toch dat het jaarlijk bedrag altijd anders is. Dus koos ik eentje dat ik ook uittestte op de website van de leverancier dat aangegeven was. Die gaf natuurlijk ook iets anders !
Na de kleine lettertje te onderzoeken vond ik dat het om prognoses ging. En het bedrag kan afwijken maar binnen de beperken.

Lijst met energie vergelijkers in België.

Aanbieders.be
energie-vergelijker
energievergelijker
mijn energie
tariefchecker
energieleveranciers.be
mijn groene stroom
vreg
pricewise
test-aankoop

Voor wie het nog ziet zitten na dit alles kan u natuurlijk ook bij de energie leverancier een simulatie doen van het beste tarief.
Maar dit deed ik met steekproeven.

Lijst met energie leveranciers in België.

antarzgaz
Aspiravi Energy
axpo benelux
bee
comfort energie
ebem
ecopower
elegant
elexys
elindus
eneco
energie 2030
energy people
engie electrabel
eni
enovos luxembourg
eoly
essent
gas natural europe
gdf suez
lampiris
luminus
mega
octa+
poweo
powerhouse
scholt energy control
total gas & power
trevion
uniper
vlaams energiebedrijf
wase wind
watz
wingas
yuso

 

conclusie

Ik krijg er koppijn van. Het is een echt oerwoud waar je in verdwaald. June en Gaele zijn ideaal als u met een gerust hart het jaar door wilt maar 100% de laagste prijs hebben weet ik niet zo zeker maar het zelf alvast bij de goedkoopste leveranciers van het moment.

De vergelijker zijn top als u zelf de touwtjes in handen wilt houden en met wat vergelijk werk komt u al een hele weg ver.

Groepsaankopen zijn altijd interessant zoals aangegeven in het begin van het artikel. Schrijf hiervoor altijd in meestal is dit toch vrijblijvend en bepaalt u op latere tijdstip of u het voorstel aanvaard of niet zonder extra kosten.

Bij de energie leveranciers vergelijk kan je veel geld besparen omdat je met de gegevens van het contract kan vergelijken maar hopelijk hebt u veel tijd over om dit te doen.

Maar mijn persoonlijke mening is bespaar aan de bron! Oude toestellen vervangen door energie zuinig exemplaren. Verlichting aanpassen naar led verlichting. En een goede isolatie van de woning kan wonderen doen.

Wat heb wij nu gedaan?
Bij het zelfde contract gebleven. Die is wel 20€ duurder dan mijn beste match maar zoals reeds gezegd het zijn en blijven simulaties en het prijsverschil is nu ook niet groot en kan op de eindafrekening gelijk zijn. Hopelijk is dit de juist gok.

Please complete the required fields.
beste, dit is enkel om een verlopen actie door te geven zodoende dat wij deze kunnen verwijderen. Voor aanvragen gelieve de link in het artikel te gebruiken. Bedankt voor de melidng.